EVO KOLIKO JE HAMAD MEĐEDOVIĆ ZARADIO ISPADANJEM U TREĆEM KOLU: Srbin napušta Rolan Garos DOSTA BOGATIJI!


Lepa suma novca
U pariskoj pećnici koja je topila i volju i telo, Hamad Međedović došao je na korak od teniskog proboja - i stao. Nije mogao više. Altmajer je bio protivnik, ali vrućina, pritisak i sopstvena glava - pravi neprijatelji.
Srpski teniser poražen je u trećem kolu Rolan Garosa od Nemca Danijela Altmajera, rezultatom 4:6, 6:3, 6:3, 6:2. Meč koji je počeo kao obećanje, završio se kao još jedna epizoda u seriji "šta bi bilo kad bi bilo".
Srbin će svakako i pored poraza napredovati i imaće 971 bod na ATP listi. Sem toga, Međedović je prihodovao i lep novac pošto prestonicu Francuske napušta bogatiji za 168.000 evra.
Što se tiče meča protiv Altmajera, Srbin je prvi set doneo je tračak nade - i iluziju. Hamad je, uprkos bolovima, traženju medicinskog tajm-auta i borbi sa temperaturom od 32 stepena, pokazao zube. Izdržao, preokrenuo i slavio sa 6:4, završivši set serijom od četiri gema. Delovalo je da ima meč pod kontrolom. U tom trenutku, samo se činilo da telo sluša.
Od drugog seta, Međedović se jednostavno ugasio. Altmajer je shvatio da fizički pada, ubrzao ritam i rešetao ga iz ugla u ugao. Setovi su se nizali bez većeg otpora - 6:3, 6:3, 6:2 - dok je Hamad delovao kao senka igrača iz prve deonice. Bio je to teniski kolaps, i to ne taktički, već energetski.
Šteta je velika, jer je imao šansu da postane prvi srpski teniser još od 2016. (izuzev Novaka Đokovića) koji je stigao do osmine finala u Parizu.
Altmajer je ovim trijumfom izjednačio međusobni skor na 1:1 i zakazao duel sa boljim iz meča Frensis Tijafo - Sebastijan Korda. Za razliku od Hamada, Nemac je znao da koristi ono što mu se nudilo - i zato ide dalje.
Zabranjeno je kopiranje, reprodukovanje, preuzimanje, prenošenje, objavljivanje i distribuiranje bilo kog dela ili celog teksta, fotografija i videa bez prethodnog izričitog pismenog odobrenja redakcije Sportissimo.rs
Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na:
Imate mišljenje?
Ukoliko želite da ostavite komentar, kliknite na dugme.
Ostavi komentar